Daha sık dikilenleri de gördük...

Biraz sakız bakla ekmiştik...
'Ekmiştik' dermişim.


Bir kaç gün önce ise; yani Ocak ayının ortaları gibi de kıyı Ege özellikle İzmir yöresi için hala bakla ekilebiliyor...
Sevgili Uzaylı'nın Tohum Takas için gönderdiği ve dağıtımdan artan bir avuç kadar Mor Baklayı hanımın ısrarı üzerine' bakalım tadı nasıl oluyor' merakına yenik düşerek bir kaç sıra ektim...
Sakız bakla ve bezelye yanına bir kaç ark yapmıştım. Boş duruyordu. Arkların içine koyun gübresi, klino, leonardit, kendi yaptığım enzim ve çay atıklarından yaptığım harcı içerine serpiştirdim...
Özellikle Bakla böyle gübrelemeyi çok seviyor. Gecen yıldan tecrübe oluşturmuştum. Gübrenin nasıl hazırlandığını 'Kendi Gübreni Kendin Yap' sayfasında anlatmayı düşünüyorum...
Gübrelenen arkları çapa ile karıştırdım...
Toprağın üzerine tekrar gübreleyip birer karış ara ile Mor Baklaları hafif çukur yaparak yerleştirdim ve üzerine sıkıca toprak ile kapadım...
Toprağın nemi yeterli görünmedi. Aslında Baklaları suda ıslatıp da ekebilirdim. Ektiğim baklaların üzerilerine bira su döktüm. Bu daha çabuk çimlenip gelişmesini sağlayacak. Çok su dökülürse ya da bakla ekimi sonrası çok yağmur yağarsa bezelye veya börülce gibi toprağın altında hamur olup çimlenmeye bilir..
Sayın Halil Önen Ağabey,
YanıtlaSilOrtalıktan gaybolmak yok, oralarda, buralarda bi şekilde bulunacan!
Anaştık mı? Gal saglıcağınan.
Sevgi ve saygılar. (Angara'dan)